De Union Jack-lichtblokken zijn optie.

De Clubman is de ruime gezinsbreak binnen het Mini-gamma. Daar verandert met deze nieuwe versie hoegenaamd niets aan. Hij blijft zichzelf trouw en behoudt daarom zijn o zo kenmerkende ‘split doors’. Nieuw zijn de wat moderner ogende voorzijde met een nieuw radiatorrooster en de hertekende ledachterlichten die optioneel de Union Jack-look (Britse vlag) kunnen meekrijgen zoals dat la langer het geval is op de andere recente modellen uit het Mini-gamma.

Op motorisch vlak is er keuze uit 3 benzinemotoren en 3 diesels met een vermogen van 102 tot 192 pk bij een verbruik van 4,0 tot 6,5 l/100 km en een overeenkomstige CO2-uitstoot die varieert van 105 tot 147 g/km.

Naast drie nieuwe koetswerkkleuren (Indian Summer Red metaalkleur, British Racing Green metaakleur en MINI Yours Enigmatic Black metaalkleur) meet de Clubman 2019 zich optioneel de mogelijkheid aan om het koetswerkdesign een persoonlijk toets mee te geven. Zo worden met het Piano Black Exterior de verchroomde accenten rond de koplampen, de achterlichten en het radiatorrooster vervangen door blinkend zwarte lak.

Verder biedt hij qua uitrusting tegenwoordig de mogelijkheid om te opteren, zij het tegen een meerprijs, voor de 10 millimeter verlaagde Sport-ophanging.

Het infotainmentsysteem steekt in het nieuw en biedt bovendien de mogelijkheid om te kiezen voor het optionele Connected Navigations dat bijkomende opties omvat zoals het 8,8 duim grote display, perspectiefbeelden en het laden van de smartphone via inductie.