Met de invoering van het mobiliteitsbudget zullen bedrijven het aspect mobiliteit ongetwijfeld vanuit een andere bril bekijken. Europcar Mobility Group Belgium neemt vandaag alvast het voortouw met Europcar Bikes, een nieuwkomer in het rijtje van autodelen en scooterverhuur. 

 Europcar Bikes in een notendop 

 Europcar Bikes is ontstaan in samenwerking met Ctec en spitst zich toe op bedrijven die hun werknemers een fietsplan willen aanbieden. De verhuurdienst is uitermate toegankelijk in elke zin van het woord. De fietsen worden aangeboden via een netwerk van driehonderd zelfstandige verkooppunten in België, maar de teams van Ctec verzorgen evengoed demo’s, leveringsafspraken en onderhoudsbeurten ter plaatse. De nieuwe dienst brengt de fiets ‘in al zijn vormen’ binnen handbereik: van klassiek tot elektrisch of sportief, van plooifiets tot ‘speed pedelec’ (45 km/u) – er is voor ieder wat wils. 

“Met deze verhuur- en verkoopdienst voor fietsen wil Europcar Mobility Group de mobiliteit van de toekomst een duwtje in de rug geven.”

Michaël Xhonneux, Sales & Marketing Director – EuropCar Mobility Group Belgium

 Michaël Xhonneux, Sales & Marketing Director bij Europcar Mobility Group Belgium, is alvast bijzonder opgetogen: Europcar Bikes kadert perfect in de oplossingen die voorzien zijn in de tweede pijler van het mobiliteitsbudget. Met deze verhuur- en verkoopdienst voor fietsen wil Europcar Mobility Group de mobiliteit van de toekomst een duwtje in de rug geven. Zo dragen we als bedrijf ons steentje bij aan het uitwerken van oplossingen die inspelen op de ecologische en maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.” 

 Europcar Bikes als bijzonder uitgebreid dienstenpakket 

Michel Lagasse, Associate & Managing Director van Ctec, is het daar helemaal mee eens. Hij gaat meteen ook wat dieper in op de werking van de nieuwe dienst. Europcar Bikes speelt in op de stijgende mobiliteitsbehoefte bij heel wat bedrijven. Na een uitgebreide analyse van de geografische locatie, de woonregio’s van de werknemers en de bedrijfscultuur stellen we het meest geschikte pakket voor. Met ‘On Site’ stellen we een onlinecatalogus ter beschikking van de werknemers en organiseren we aansluitend een demosessie. Alle bestellingen worden dan centraal afgehandeld. Met ‘Ctec Point’ gaan de werknemers zelf naar een verkooppunt om hun fiets te kiezen. Maar onze dienstverlening gaat uiteraard nog veel verder.” De nieuwe dienst biedt namelijk evengoed een waaier aan opties, van verzekeringen (diefstal, materiële schade, burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbescherming …) en fietstoebehoren (online of via de Ctec-verkooppunten) tot reparatiediensten, fietsinfrastructuur (fietsenstallingen …) en apps om fietsen te reserveren of stallingsplaatsen te beheren. De klant kan het beheer van zijn (al dan niet elektrische) fietsenvloot volledig toevertrouwen aan Europcar Bikes

Voor Europcar Bikes is de fiets het alternatieve vervoermiddel bij uitstek. Het stalen ros van weleer is vandaag meer dan enkel een milieuvriendelijke manier om zich te verplaatsen. Het is een prima middel om zuiniger te pendelen en het bevordert de levenskwaliteit van de werknemer (minder stress, lichaamsbeweging/sport onderweg van en naar het werk …). 

Michaël Xhonneux onderstreept tot slot dat Europcar Mobility Group voortdurend op zoek is naar nieuwe en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Met Europcar Bikes erbij sluit het huidige aanbod perfect aan op de behoeften van bedrijven en werknemers die het mobiliteitsbudget maximaal willen benutten. Wordt ongetwijfeld vervolgd!